www.jjlderksen.com Jan Derksen gefotografeerd...

Email: Prof. Dr. J.J.L. Derksen

 Website in opbouw 


Second opinion

  U bent onder behandeling voor een psychische stoornis, maar u weet niet of u de juiste behandeling ondergaat? U bent nog niet in behandeling maar u heeft de indruk dat dit een goede stap zou kunnen zijn op weg naar meer psychische gezondheid? Waar kunt u met uw klachten het beste terecht?

Een second opinion door een expert is wellicht een zinvolle stap. In het verleden namen veel mensen die zelf dachten een borderline persoonlijkheidsstoornis te hebben of door anderen waren getooid met deze diagnose contact op om: deze diagnose te verifiëren; gegeven de uitkomsten van het onderzoek de meest aangewezen behandeling uit te zoeken.

Indien men zich aanmeldt voor een second opinion vindt er een onderzoek plaats door Prof. Derksen van een of meerdere dagdelen. Hierin wordt een uitgebreid onderzoeksgesprek gevoerd inclusief een zogenaamd "structureel interview" om de diepere draagkracht te onderzoeken. Daarnaast krijgt u een meer of minder uitgebreid testonderzoek middels diverse testtechnieken. Op basis van al deze gegevens krijgt u in de regel binnen korte tijd het resultaat van het onderzoek schriftelijk voorgelegd. De resultaten van de second opinion worden alleen aan uzelf mondeling en schriftelijk gerapporteerd. Ondermeer treft u hier de diagnose aan, maar — wellicht belangrijker — een indicatiestelling voor de beste behandeling in uw geval en een advies voor een (mogelijk) psychofarmaca behandeling.

Waarmee moet u rekening houden? U brengt alle rapporteren die er over u bestaan mee of e-mailt ze op voorhand. U reist hiervoor naar Bemmel, Lent of Nijmegen en u mag zich laten begeleiden, maar tijdens het onderzoek bent u alleen. U meldt zich van te voren via e-mail aan (jjlderksen@planet.nl). De vergoeding moet u zelf via uw zorgverzekeraar uitzoeken en dit is uw eigen verantwoordelijkheid. De kosten liggen in de regel ergens tussen €500 en €2500 euro afhankelijk van de uitgebreidheid. Deze kunnen het beste worden gespecificeerd na het eerste onderzoeksgesprek.

 
E-mail: jjlderksen@planet.nl

 

Terug naar het begin....


Wijzigingen en invoerfouten voorbehouden