www.jjlderksen.com Jan Derksen gefotografeerd...

Email: Prof. Dr. J.J.L. Derksen

 Website in opbouw 


Biografie

 

Prof. Dr. J.J.L. Derksen (1953) studeerde af aan de School voor de Journalistiek te Utrecht en studeerde vervolgens psychologie, sociologie en filosofie aan de Radboud Universiteit. In 1978 studeerde hij af in de klinische psychologie, promoveerde aan diezelfde universiteit in 1983. Sinds die tijd werkt hij aan de Sectie Klinische Psychologie en vervult een persoonlijk universitair hoofddocentschap in psychodiagnostiek. Sinds 1998 is hij voorts werkzaam aan de Vrije Universiteit van Brussel en doceert hier psychodynamische psychotherapie. Momenteel is hij hier gewoon hoogleraar. Hij is hoofddocent en hoofdopleider van diverse post-master opleidingen.

Naast zijn universitaire werk is hij in 1978 een praktijk gestart in de eerstelijns gezondheidszorg. In deze gecombineerde eerstelijns en psychotherapiepraktijk werken momenteel een vijftiental collega's. Voorts heeft hij een postdoctoraal opleidingscentrum opgericht en een uitgeverij voor psychologische testmaterialen. In zijn opleiding tot psychotherapeut heeft hij zowel een cognitief-gedragstherapeutische als een klassiek psychoanalytische opleiding gehad.

In zijn wetenschappelijk werk heeft hij zich jarenlang bezig gehouden met persoonlijkheidsstoornissen, met psychologische tests (onder meer persoonlijkheidstests, emotionele intelligentie tests) en publiceerde hierover nationaal en internationaal. Over de diverse klinische psychologische onderwerpen publiceerde hij alleen of in samenwerking met anderen een 32 tal boeken en meer dan 150 artikelen. Hij publiceert regelmatig over actuele (psychologische) onderwerpen in dag- en weekbladen.

 

E-mail: jjlderksen@planet.nl

 

Terug naar het begin....


Wijzigingen en invoerfouten voorbehouden